RAW

MUISTOISSA RAW

Bordercollie uros
FI TVA Tammikallion Raw
VEPE VOI1
30.11.2011 - 22.5.2016
*Oman elämänsä supersankari Spaceman*
Elämän suurin timantti. Koira jonka kanssa sain kokea jotain niin paljon isompaa, kun uskalsin kuvitellakaan. Raw on ensimmäinen mun koirista, jonka pentulaatikolla vierailin useita kertoja. Pitkään jopa rotuvalinta oli epäselvää. Fidzi, Raw emä oli kuitenkin minulle tuttu ennestään ja ihastuin Fidzin loputtomaan iloisuuteen ja siihen sen haluun työskennellä ohjaajalle ja ohjaajan lähellä. Alunperinhän olin etsimässä tästä pentueesta narttua, mutta Rawssa oli vain sitä jotain, joka osui suoraan sydämeen. Ja meidän lyhyen yhteisen matkan varrella tunne vain vahvistui.

Rawsta sain kaiken sen mitä olin halunnutkin ja enemmänkin. Se oli loputtoman iloinen, onnellinen, koko maailmaa koko sydämellään rakastava. Juuri sopivasti vähän hölmö, mutta kaiken se teki koko sydämestään haluten onnistua aina kaikessa. Rawlle ei ollut koskaan kovin helppoa tai nopeaa opettaa uutta, moni olisi heittänyt hanskat tiskiin jo monesti, ettei koira opi vaan tätä ikinä. Mut ei, mä niin rakastin tuon koiran koko olemusta ja asennetta, että se töiden tekeminen oli niin parasta yhteistä aikaa.

Valitettavasti meidän yhteinen matka oli vain ihan liian lyhyt. 1,5- vuotiaana Rawn kyynärät kuvattiin 2/1, kuvaavan arvostetun eläinlääkärin mukaan niistä ei kuitenkaan olisi tälle koiralle haittaa harrastuksissa. Agility kisaura ei kuitenkaan koskaan ehtinyt alkaa, kun Raw lähti vielä saman vuoden aikana leikkauspöydälle. Leikkauksesta toipumisen jälkeen olin jälleen hyvin toiveikas tulevaisuuden suhteen. Toisin kuitenkin kävi ja 3-vuotiaana Raw sai kesken treenin halvausoireita. Raw tutkittiin Aistissa ja syyksi selvisi granulomatoottinen meningoenkefaliitti, toisin sanoen immuunivälitteinen aivotulehdus. Rawta hoidettiin pitkällä lääkekuurilla, mutta keväällä 2016 Rawn tilanne alkoi heikkenemään merkittävästi. Jouduin tekemään raskaan päätöksen ja jättämään hyvästit Rawlle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti