tiistai 27. joulukuuta 2011

Lumimaassa tavoitteita miettimässä

Jouluaatto aamu etelässä alkoi sateisena ja pimeänä jatkuen koko päivän samanlaisena. Joulupäivänä matkattiin Satun ja koiralauman kanssa kohti Kainuuta, lumimaata ;) Ja niin päädyttiin todellakin lumimaahan. Ai, mikä rauha ja hiljaisuus - Täällä sielu lepää ja koirat todella nauttii äärettömästä vapaudesta metsälenkellä <3


Kelpielapsen 3,5 wee riemu ja vauhti lumesta ja vapauden huumasta


Rixulaisen huolehdittava lomalauma; Bree, Miro & Zhoco
 Vuosi 2011 antoi meille enemmän, kun oli uskaltanut toivoa. Agilityssa Rico saavutti heti tammikuussa ensimmäisen AVA-sertinsä Hyvinkäällä ja toinen saatiin myös vuoden varrella Kajaanista, mistä myös voittonolla. H-sertien kohdalla vaan onnea ei tuntunut olevan mukana, mutta Hyvinkäällä ehdittiin vielä joulukuun aikana sellainenkin saada. SM:ssä oltiin mukana, mutta suoritus oli todella ala-arvoinen ja ei ollenkaan meidän tasoinen. Ihan syystä ei oltu siis mukana karsinnoissa - ihan oma valinta ja seison edelleen sen takana, että aika ei ollut sellaiseen ollenkaan oikea. Loppukesällä Hiiden Haukkujen joukkueen voimin voitettiin Piirm kultaa. Vuoden 2011 lopussa Ricolla on kasassa SM nollat ensi vuodelle. Yhteensä 12 nollatulosta, joihin sisältyy 2x tuplat, 2x triplat.ja jopa sijoituksia on mahtunut mukaan 4x 3. ja 3x 2.

Vepe ryhmään päästiin mukaan toukokuulla ja laji osoittautui Ricon suosikiksi, joten rohkeina lähdettiin kokeilemaan SOVEn suorittamista kesäkuun lopulla vieraaseen rantaan. Rico läpäisi SOVEn ja Seuraavana viikonloppuna ALO luokka oli myös taaksejäänyttä elämää. Rico taisi ehtiä ensimmäisenä kelpienä korkata kyseisen lajin. Kesän aikana ehdittiin hankkia myös 2x AVO1, eli yhtä vaille siirto VOI luokkaan. Tätä lajia lähdettiin kokeilemaan keväällä periaatteella: "Katsotaan miten koira toimii, kokeillaan kisaamista - jos homma toimii." Rico siis ylitti odotukset huimasti tässä lajissa.

TOKO:ssa tavoitteena oli saada VOI1 ja päästä kisaamaan EVL:ssä. Toukokuussa Rico saavutti ensi yrittämällä VOI1 ja syyskuussa rohkenimme EVL kehään pienen painostuksen saattelemana, kun meidät passitettiin Piirm-joukkueeseen. Rixulainen ei ollut ihan parhaassa terässä, mutta ylsimme silti 1-tulokseen ja sijoitus taisi olla bc-voittoisessa isossa porukassa 4. ja Hiiden Haukkujen joukkueelle saatiin porukalla PiirM pronssia. Lokakuussa haettiin Ricolle toinen EVL1 ja marraskuussa kolmas - Rico taiteili itsensä TVA:ksi 1-tulosputkella - Huima koira!

Samalla olisi ehkä aika miettiä ensi vuoden tavoitteet. Mä olen todella huono julkistamaan tavoitteita, koska olen edelleen vahvasti siinä uskossa, että niistä luopuminen on minulle tie päästä niihin. Öö, mutta miten niistä voi luopua, jos niitä ei ole asettanut? Eli..

Tavoitteet vuodelle 2012 - Rico
Agility - Tavoitteena saada lisää potkua ja vauhtia radoille(joka osittain johtuu ihan omasta ohjaamisetani ja liikumisesta). Esteosaaminen paremmalle tasolle. Eli kontaktit nopeiksi ja varmoiksi sekä kepeille parempi draivi. Tavoitteena parantaa/tehostaa koiran ohjaajan lähelle tulemista ja lisätä herkkyyttä.
Kiva olisi saada Rixulaisesta valio ja myös hyppyradoilta sertejä olisi kiva vastaanottaa :o SM:iin osallistutaan ja siellä tavoitteena on tehdä ehjä oman tasoinen suoritus!

Vepe- Viennin "tyrkytys" & maalitolppien opetus. Viimeinen AVO1. VOI liikkeet kuntoon --> kokeisiin. Jos kohtalo suo niin niitä VOI1 riittävästi...

TOKO - Olen ehkä luvannut Hannalle, että osallistutaan SM:iin.. Hitsi, mitä olen mennyt tekemään!! En ole ollenkaan vakuuttunut onko se lähelläkään hyvää ideaa.. :/ Mut juu, jos sinne päädytään, niin tavoitteena on tehdä mahdollisimman tasainen ja ehjä suoritus. Kokeissa tulen käymään ensi vuonna jokatapauksessa. Tavoitteena on tehdä ehjiä kisasuorituksia ja pitää koko paketti kasassa. Tavoitteena parantaa liikkeitä ja koiran häiriön sietokykyä.

Brendan tavoitteena on elää koko vuosi terveenä ja nauttia mummokoiran ihanasta elämästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti