sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tanssi tyttö, tanssi tänä yönä, tanssi niinkuin et ennen!

Hannan ottama kuva viime talvelta 2013
Käytiin Spacemanin kanssa tutustumassa koiratanssiin lauantaina ja olihan se aikas hauskaa. Tosin tarvis varmaan itselläkin olla askeleet ja rytmi hallussa ja paljon pientä sälää opetettavana.  Ja toki jos meinaa HTM tyyliin tanssahdella, niin aikasta monta uutta seuraamispositiota. Yhdenkin tasapainossa pitäminen on haasteellista.. Vaikka Tosin sen oikealla puolen seuraamisen haluaisin opettaa ihan koiran kropan tasapainon ylläpitämiseksi - näin tokoiluakin silmällä pitäen.

Lauantai iltana tehtiinkin sitten loistotreeni kisaamista ajatellen. Vieraassa, hajujen täyteisessä (totta tosiaan, omaankin nenään haisi ja ties mille..!) hallissa. Tuotiin koira halliin toiselle puolen ja valmisteltiin siellä. Sitten mentiin toiselle puolen ns. koekehään, jossa koira ei ollut saanut käydä, eikä ollut edes nähnyt sinne. Kyllä huomaisi, että ovesta sisään astuessa oli ihan pakko skannata ja ottaa hajut - että missä me ollaan ja mitä ja ketä täällä on. Palasi kuitenkin pian työmoodiin takaisin. Tehtiin kolmen liikkeen setti. Avo kaukot (koska ne muut vielä pahasti kesken) - Tunnari (ekaa kertaa palkattomuussetissä nyt leikkauksen jälkeen) - minimatkan nouto (koska noutoa EI oteta vielä hyökkäysvaaran pelossa pitkältä matkalta.) Kaukojen eka nousu oli superhyvä, kaikki maahanmenot hyviä, mutta toka istumaan nousu hieman tahmeampi - hyvin kelvollinen sekin - mutta mä huomasin eron. Eli Kaukohin tarvitaan näillä helpoilla vaihdoilla palkattomuutta & liikkuria. Tunnarin odotteluun meinasin itse tuskastua. Ohjaaja tarvii siis odottelun sietotreeniä ;) Itse tunnari oli hyvä. Ei oikeastaan mitään huomautettavaa. Eikä tainnut mattokaan imaista hajuillaan työn lomassa, niin hieno Raw! Noudossa nosti vähän rumasti, mutta muuten kiva. Ja mikä parhautta. Vastasi kisapalkkaukseen ihan täysillä. Tässä vois kokeilla hieman hillitä itseään ja pyrkiä siihen, että koira kuitenkin pysyisi yhtä aktiivisena. Jälkimainingeissa sitten vähän noudon noston korjaulua ja apusilmien kanssa kaukoja. Illan teema näytti olevan teen vasta toisella oikein. Pitäisi varmaan kertoa tämäkin sillä avaruuskielellä jotenkin, ettei ihan tätä haeta.. Aivan ainutkertaisen loistava treeni kaiken kaikkieaan. Kiitos taas superporukalle, teidän kaa on vaan niin kiva tehdä!

Tänään jatkettiin tokoilua kentällä. Tehtiin tunnarin kanssa vähän rennommin, mutta hieman haastaen ja kuunteluakin otettiin mukaan. Raw oli mun mielestä näissä rento ja varma. Ekat tunnarit haisteli todella tarkkaan. Mitähän tämä "ensilumi", pakkanen ja viima tuolla hajumaailmassa mahtaa tehdäkään? Mutta pari jälkimmäistä oli jo varmempaa hajutyöskentelyä. Mutta korvat ei ollut kuuntelusetissä ihan heti auki :D Löytyivät kuitenkin lopulta ;)
TÄN PÄIVÄN TUNNARIT Onpas hyvä videoida näitäkin joskus. Ohjaaja voi jatkossa keskittyä seisomaan suorassa eikä kropalla auta koiraa sivulle ;)

Pari siirtymäsettiä väliin ja sitten upottiin jälleen kaukoihin. Nyt tuntuu, että nuo sivukupit tuo myös jumia mukaan. Takapalkka jumitti pahasti, lelua ei voi ajatellakaan - koska siihen vasta jää aivo kii. Ja se tahmeus on se, mitä en halua missään nimessä mukaan. Saatiin hyviä toistoja, huonoja toistoja ja jumeja.. Mutta on selkeesti rauhattomampi vaihdoissa treenitilanteessa, kuin kotona rauhallisessa mielentilassa - syöneenä, treenanneena, lenkkeilleenä & väsyneenä. Yksi ongelma on yhä se, että koira haluaa palkkaantua mun "syliin" eli se hakee vahvasti mua kohti. Taaksepäin ajattelua pitää vahvistaa paljon ja oho, kas kummaa myös temppujen tekeminen kauempana minusta on haastavaa. Tätä siis omana juttunaan nyt mukaan KooKoo projektiin. Tuntuu, että tammikuu loppuu kesken, ennen kuin saadaan edistystä aikaan.. Mutta katsotaan sit kuun lopussa eka video ja vika video, onko mitään muutosta tapahtunut.

Varoitus! Seuraavissa videoissa tylsää kaukojen vaihtomateriaalia, joka ei juurikaan eroa aiemmin esityistä! 10.1 perjantai ilta - rauhallisissa fiiliksissä ja
12.1 sunnuntai kentällä ^Tässä on kyllä kaikkea pientä komiista mukana. Kuten tossa lopussa noi viiveet, ja se miten Raw "kasvaa" koko viiveen aikana. Voi elämä tuota koiraa.. Se on niin huippu, vaikka onkin niin hölmö <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti