sunnuntai 9. syyskuuta 2018

AVO läpi kolmeen kertaan

Nyt on kesän kisat kahlattu läpi ja uudet suunnitelmat syksyksi/talveksi odottaa valmiina toteuttamista. Meillä ei ole tavoitteena ollut koulareita käydä poimimassa, mutta arvokisat tekee toisinaan näihin poikkeuksia, jotta saadaan joukkue edustus kasaan.

Toukokuun lopussa korkattiin Avo luokka Vihdissä. Saatiin kasaan ykköstulos 268p luokkavoitolla. Jännitin ihan kuollakseni, koko koe meni ihmeellisessä sumussa ja Rover oli jotenkin tosi kiepeillä ja sen oloinen, että räjähtää käsiin hetkellä millä hyvänsä. Kaikki seuruut oli äänettömiä, mutta hypyn jälkeiseen vapautukseen itselläni tuli liikaa "iloa" mukaan ja siinä tuli haukahdus. 

Kierron paluulinjaa oli korjailtuna kierron takana olevalla ruokapalkalla ja se näkyi ikävästi kun Rover jäi etsimään lätkää. Loppu perusasennon kierrossa taisi ponkaista vähän hypähtäen. Luoksarissa juoksi opetetusti ohi. Ruutu nollattiin, juoksi takarajasta yli ja en saanut korjailtua sitä enää. Kaukoissa oli sen verran kiepeillä, että mun eka nosto oli liian "tehokas" ja pompahti vähän eteenpäin. Seuruut oli suht onnistuneita, ei ääniä ja pää pysyi aika hyvin. Tosin pompotteli aina aika ajoin.

Seuraava Avo koe olikin sitten SM kisoissa Limingassa 18.8. Siellä petrattiin eikä nollattu mitään ja pistesaldo oli 293,16p ja loppusijoitus 5/45! Aika huisia! :D Siellä liikkeiden lopetukset sujui ilman ääniä ja aina kun vain pyysin, niin Rover oli tosi kivasti mun kanssa yhdessä. Kaiken kaikkiaan se oli paljon rennompi kuin ekassa Avo kokeessa, samoin itseäni ei jännittänyt enää kehässä yhtä paljon. (Tosin ennen koetta jännitystä kyllä riitti..!) 

Kierto treenistä oli jätetty tässä välissä ruokapalkka/ apu pois ja käytössä oli erilaisia ohjureita. Paluu kaari ei kisassa asettunut kuitenkaan mun asettamiin kriteereihin. Kapulaksi otin ekasta kokeesta poiketen ohjatun kapulan ja märällä liukkaalla nurmella (en nyt tiedä oliko nurmella lopulta vaikutusta?) noston kanssa oli vähän ongelmia.  Luoksarin perusasentoa työstettiin myös _paljon_ kokeiden välissä. Meni silti yhä hieman taakse, muttei ehkä ihan niin paljon kuin ekassa kokeessa (jos en ihan väärin muista). Kaukojen aloituksessa oli ihan muissa maailmoissa ja meni tosi huonosti alas, toinen etujalka "rullalla". Oli korjannut etusensa kuitenkin mun kävellessä pois. Mutta vaipui taas jonnekin muihin maailmoihin, eikä noussut ekalla - siihen tuplakäsky. Täysin päin vastainen ongelma kuin ekan kokeen kaukoissa. Ruutu onnistui tällä kertaa hyvin. Tosin mun uusi sivupalkkaustapa (mikä otettiin tässä välissä käyttöön) näkyi vilkuiluna. Ja SM kokeen kiljaisu kohdistui seuruun peruutukseen. 

Sitten olikin heti syyskuun alkuun vielä Piirm kisat. Tauko olisi ollut paikallaan SM:ien jälkeen, mutta eipä ehtinyt taukoilla. Homma yritettiin vaan pitää nipussa ja paikkailla ilmeneviä virheitä. Tässä kokeessa fiilis oli kaikista huonoin näistä kolmesta. Ilma oli hiostava, koira tuntui löysältä ja vähän vaisulta, ei ollut kuulollakaan niin hyvin kuin voisi. Kahdesta nollasta huolimatta saatiin kuin saatiinkin juuri ja juuri ykköstulos 258,5p. ja yllettiin sillä jopa kolmannelle sijalla ja samalla Piirm hopeaa meidän joukkueelle. 

Liikkeiden lopetukset Rover pysyi hiljaa. Mutta yksi kiljaisu jälleen mahtui kehään liikkeestä istumisen aloitukseen, joka taisi hajottaa pakan niin hyvin, että asento jäi seisomiseksi. Kaukot onnistui teknisesti tällä kertaa nappiin, mieli olisi silti voinut olla skarpimpi. Ruutu meni jälleen yli, eikä mun korjaustreenit olleet näköjään tuottaneet kantavaa tulosta. Sain Roverin lopulta liikuteltua ruutuun, mutta käskyjä oli mennyt jo ihan liikaa. Seuruu oli kovin ikävän tuntuinen. Tuomari kommentoi että oli paikoin liian tiivis ja mainitsikohan pomppimisesta myös? Mutta itselle jäi sellainen fiilis, että katseli naapurikehään ja liikkeille lähdöissä & käännöksissä pää tippui tosi isosti alas. Oli se sentään hetkittäin ihan ok näköinen kuitenkin. Mutta huono fiilis jäi tästä itselle. Kierrossa ei ollut tapahtunut edistystä, enemmän taantumaa treenistä huolimatta. Tämä menee nyt mietintä listalle, apujen kanssa onnistuu, mutta ilman levähtää täysin. Noutoon vaihdoin taas isomman kapulan takaisin ja pieni pyöräytys mahtui koekehään tämänkin kanssa. Treenilista sen kuin pitenee.

Numeroina kokeet meni näin:
Paikkis 10 / 10 /10
Seuruu 8,5 / 8,5 / 8,5
Liik. Seiso 9,5 / 9,5 / 10
LT 8 / 8 / 9,5
Liik maahan tai istu 8,5(M) / 10 (M) / 0 (I)
Ruutu 0 / 9,5 / 0
Nouto 10 / 9 / 9,5
Kaukot 9 / 8 / 10
Hyppy 10 / 9 / 10

Uusien liikkeiden aloitus ja vanhojen varsinainen hiominen saa odottaa vielä. Seuraavaksi käydään kiinni mieleen ja sen hallintaan uusin asein. Täytyy myöntää että kauhistuttaa ja pelottaa, mutta onneksi mulla on osaavaa apua tukena tässä projektissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti