torstai 28. maaliskuuta 2013

Aivohiki


Aivojen päätehtävä on käsitellä aistien avulla saatuja informaatioita siten, että eliön toimintakyky ympäristössään säilyy. Aivojen neuronit vaativat paljon energiaa. Liikunta parantaa aivojen hyvinvointia ja vahvistaa oppimista. Oppimisen keskiössä ovat aivot, jotka kehittyvät jatkuvasti niiden vastaanottaman informaation mukaan. 

Aivojen ihmeellinen maailma. Toisinaan tuntuu, että vauhti vie aivot mennessään. Kun säädetään liikaa ja aivot jää takataskuun, niin menoa ja meininkiä on, muttei järjen hiventä. En tiedä kuvittelenko, mutta tuntuu, kuin Raw olisi viime päivinä jotenkin aikuistunut - alkanut ajattelemaan enemmän. Raw:n kohdalla on toisinaan ollut vaikeaa tehdä jotain. Silloin kun liika säätäminen ei ole jättänyt tilaa aivojen käytölle ja ajattelulle. Tyyppi touhuaa ja tekee kovasti, muttei oikein millään tajua mitä tulikaan tehtyä?! Jalat kun vie ja pää ei pysy mukana. Mutta nyt ollaan ehkä entistä enemmän vaadittu ajattelemaan - vaadittu pystymään ja vaadittu ymmärtämään. Siitähän seuraa ihan kauhea aivohiki!!


Nii - ih.. Mutta sitä aivohikeä on vuodatettava, jotta opitaankin jotain muuta, kun touhuamaan, säätämään ja ryntäämään sata lasissa joka suuntaan. Se on vaan niin hauska nähdä, kun koira vaihtaa viretilansa täysin toiseen ajatellakseen. Ottaa kaiken vauhdin ja touhuamisen pois ja keskittyy, ajattelee ja tekee. Jossain vaiheessa en uskonut ikinä koskaan pystyväni laskemaan omalla toiminnallani tuon koiran viretilaa moiseen ajattelumoodin. Mutta nyt olen saanut todeta, että meillä on löytynyt yhteinen punainen lanka siihen miten tämä tila tavoitetaan. Wau.. Niitä yhteiselämän hienoja hetkiä. Me puhutaan toisillemme samaa kieltä ehkä edes joskus <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti