sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Sä laitat hymyn vielä kiertoon

Se on se ilme, ei siitä mihinkään pääse. Treenikaverin naamalta loistava ilme kertoo enemmän kuin tuhat sanaa... Ja mä niin rakastan noita hymyjä - niin koirien kuin ihmistenkin naamalla!
Lisää kuvateksti

Maanantaina oli Raakalaisen pakollinen vapaapäivä ja Ricon kanssa päästiin testaamaan MM-tiimin oppeja tuohon meidän "takapihalle". Vire oli niin tapissa ja kaikki vaan toimi. Ai, että se ilme! Parhautta. Samalla Ricohan tuntui taistellessa niin hurjalta pikku Raakikseen verrattuna. Raw on aktiivisempi ja lähtee helpommin leikkiin, mutta se on niin viatonta leikkiä, kun Rico taas puree aikas tehokkaammin kiinni olleessaan tietyssä moodissa. Se on jotenkin niin tosissaan ja pistää voimaa enemmän peliin. 

Tiistaina ajettiin Virkkalaan viimoisiin agilitytreeneihin. Tehtiin Ricon kanssa valmiina ollut rata ja täsmätreeniä esteillä. Nyt se pystyi jo pujottelemaan vasten mun liikettä palkalle - tämä oli jossain vaiheessa täysin tekemätön juttu. Raakis teki keppejä verkoilla - tämä oli oikeastaan koko Virkkalaan ajamisen syvin olemus. Se rytmi ja vauhti, minkä se saa verkoilla, on paljon parempi, kuin ohjureilla. Joten toivotaan, että tämä treenisetti toi taas lisävarmuutta keppitreenin jatkamiseen ja vaikeuttamiseen.

Keskiviikkona oli vuorossa Ricolle Juhan agilityt. Tehtiin puomin kontakteilla ohjaajan taaksejäämisiä. Äärettömän hyvä aihe meille. Lätkän avullla työstää hyvin, mutta heti kun lätkä oli pois, niin jäi etuset esteelle. Tätä tarvis jalostaa eteenpäin. Tuli myös hyvä idea putkien suorittamista ajatellen. Koskas sen ehtis ottaa projektiksi. Hyvät treenit ja fiilis Rixan kanssa tekemisestä oli hyvä. Sille koiralle vaan sopii tämä "paljon vapaapäiviä" ajatusmaailma. Se on niin paljon kivempi ja ilmeikkäämpi kentällä. Raw teki tokoa parkkiksella. Nyt tekee hassun kiepin mun selän takaa palautuksessa, mutta loppuasennot olivat (ainakin toistaiseksi) suoria. Keskenkasvuinen lappuhaalari poika hakee vaan oikeaa liikerataa? Ja seuraaminen - se on niin veitsenterällä. Hitto, että taas ollaan sen kanssa kriisissä. Pää ja edistäminen.. Voi kun löytäisi sen yksinkertaisimman keinon kertoa mitä haluaa.. Keulii myös ihan tunteella. No työstetään tai annetaan hetki vaan olla..

Torstai tuli oman hierojakäynnin jälkeen aksakielto sille illalle, joten sen luvallisen rauhallisen kävely lenkin ohessa testattiin tuo toinen meidän "takapihakenttä" Raakiksen kanssa. Hyvin toimi treenialustana sekin. Mullahan on aika buenot treeniolosuhteet - kun olis vaan enemmän aikaa!

Lauantaina päästiin tokoilemaan agilitytreenihäiriöön. Tehtiinkin ihan vahingossa melkoinen setti asioita ja ilman ongelmia Raw:n keskittyminen pysyi tokossa vaikka toiset aksasi vieressä. Tosin kovempi vauhtinen meno vieressä olisi voinut olla vaikeampaa sietää, mutta hyvä näin, jotta saatiin paljon onnistumisia. Luoksetulon stoppi ei toimi vielä ilman käsiapua. Voisi tällä hetkellä toimia jopa tehokkaammin pelkällä käsiavulla? Ja haukkuhäiriötä vieressä on treenattava! Paikkamakuun ajatus on tosi pahasti mun mielestä hukassa - tai pahasti ja pahasti - muttei ole niin kristallinen kuin haluaisin sen olevan.

Ja tänään vähän aksaamista ja tokoa. Raw:kin taitaa huomenna huokaista helpotuksesta, kun blondi lähtee töihin. Sen verran asiaa on tuupattu pieneen päähän yhdessä viikonlopussa. Huomenna ehkä olis annettava päälle lepoa ja jaloille liikettä - vaikka onhan sitä jalkojen liikettä mahtunut viikonloppuun treenien ja lenkkien yhteydessä. No päivän tärkeimmät huomiot oli, että yli häiriköitynä keskittyy paremmin, mutta normaali liikkurointi voi häiritäkin enemmän. Noudon palautuskieppi oli jäänyt pois ja paikkamakuuta on tehtävä ensi viikolla - paljon.. Alkuasentojen jumitukset oli yllättävän helppo purkaa, ainakin tänään. Ja Rico oli ihan mielettömällä ilmeellä ja draivilla liikkeellä. Ja se hymyili treenien aikana ja kävellessään pois kentältä. Nyt alan myös ymmärtää, mitä  Christa sillä "Voimalla tekemisellä" todella tarkoitti. Nyt alan itse oikein tuntea sen. 

Hymyjen täyteinen viikko treenirintamalla ja edelleen minulla on niin kivoja koiria (ihan seinänaapurinkin mielestä ;)) Me laitetaan hymyt muillekin kiertoon. Toivottavasti se tarttuu ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti