torstai 4. heinäkuuta 2013

TOKO SM ja galaxit on palasina!

"Turha odotella takas himaan, ennen ku galaxit on palasina!" - sanoo Spaceman Raw!
Hitsin hieno TOKOn SM-kisaviikonloppu takana. Totta tosiaan matkaan lähteminen meinasi olla vaakalaudalla Raw:n vatsaongelmien ja heikentyneen kunnon vuoksi, mutta niin vaan sieltä noustiin. Perjantaina suunnattiin yhdessä Satun ja Rhondan kanssa kohti Pieksämäkeä. Entuudestaan tosilleen tuntemattomat koirat tulivat hyvin toimeen keskenään ja niiden kanssa oli todella vaivatonta matkustaa, olivat vapaana takaluukussa, eikä mitään ongelmia ollut. Miten ihanaa matkustaa tuollaisen koiran kanssa!

Ajettiin ensin suoraan kisapaikalle, mistä jatkettiin kisapaikan tsekkauksen jälkeen meidän lopun mökkiseurueen Hannan, Helin ja Tiinan kanssa ruokaostoksille ja kohti majapaikkaa. En ollut taas ihan loppuun asti selvittänyt millaiset mökkiolosuhteet meitä odotti. Ei sähköjä, eikä juoksevaa vettä.. Olisi ollut ihan hyvä varmaan varautua paremmin, mutta lopulta kaikki sujui jouhevasti ja hienosti -ja majapaikka toimi vallan mainiosti.
Kyllä näissä maisemissa kelpasi valmistautua SMkisapäivän koitokseen

Itse kisapäivälle oli luvattu 30 astetta hipovaa hellettä ja säätiedotushan piti paikkansa. Lämpötila oli aika huikea, oli pakko tehdä kaikkensa pitääkseen koiran ja itsensä optimaalisessa kisakunnossa koko päivän läpi. Meidän kuntoa painoi vielä se viikolla jyllännyt ripuli. Raw oli kisapäivänäkin kanariisidietillä tämän vuoksi, mutta onneksi saatiin kunto ja energiatasot pysymään kohtalaisena tästä huolimatta.

Jännitti niin pirusti, en millään pystynyt tavoittamaan sitä edellisen kokeen rentoutta ja iloisuutta. Hirmu halu oli mennä kehään, mutta en pystynyt jännittykseltäni nauttimaan tekemisestä, kuin vasta ihan viimeisten liikkeiden aikana. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Ehkä ensi vuonna nautitaan jo alusta saakka?
Yksilöliikkeet alkamassa 
Kehään mentäessä liikkuri opasti meidät "Aloitetaan liike TÄSTÄ MERKILTÄ" ja voi kun mustavalkoinen jäi jumiin siihen merkkiin. Näitä siis treenattava vielä paljon lisää.. Yksilöliikkeet aloitettiin Ossi Harjulan kehässä. Ensimmäisenä seuraaminen, joka oli käytännössä vain Z, jonka loppuun tehtiin täyskäännös. Lyhyt ja ytimekäs. Raw oli hieman matalammassa vireessä ja kuinka paljon jumissa merkkiin? Mikä oli ehkä meidän onni, koska seuraamisesta 9,5! Vasta viimeisellä pätkällä Raw heräsi ja alkoi työstää enemmän normiseuraamista. Liikkeestä maahanmeno oli 9, videolta huomaan kuinka katson alaspäin käskyä antaessa - ihan oikeutettu pistemenetys, vaikka liike sujui muuten ilman virheitä. Noudossa muistuttelin lähdössä, että tehdään nouto sitten nätisti.. Jäi silmällä kiinni kapulaan - kosketti kevyesti tassuilla, muttei todellakaan pahimmasta päästä. Ossin mielestä nostossa ei ollut vikaa - 10 siitä.
Onneksi oli tullut treenattua muuttuvaa alustaakin..
Toiseen AVO kehään mentiinkin hyvin pian muutaman koiran viiveellä. Siellä tuomaroi Taru Torpström. Ensimmäisenä liikkeenä oli luoksetulo. Pysyi istuen jätössä, vaikka kuuma taisi ollakin. Tässä on varmasti häiriötreeneistä ollut apua ajatuksen löytämiseen. Olin todella tyytyväinen stoppiin, vastasi käsiapuun todella hyvin. Tämäkin päätettiin ottaa käyttöön ihan puolitoista viikkoa ennen koetta.  Luoksetulon lopussa kuitenkin pieni pomppu, joka varmaan rokotti pisteen ja 9 siis tästä.
Siellä se istuu sen näköisenä, ettei ole ajatustakaan makuulle heittäytymisestä,
vaikka oliskin vähän kuuma :)
Tämän  jälkeen liikkeestä seisominen. Seuraaminen oli jostain syystä todella huonoa Raw:n seuraamiseksi, pää aivan painoksissa tuli mukana. Tämä sama kävi viime kokeessa. Luoksarin jälkeen seisomisen seuraamisessa koira oli eri planeetalla - mitä ihmettä mä teen eritavalla? No seisominen kuitenkin ok, videolla paljastuu, että otti vähän hajuja nurtsista, kun kävelin pois.. Mutta tuomarin mielestä kelpo suoritus ja 10. Kaukot ja hyppy sujui samaa rataa oikein korrektisti ja kauniisti, pari kymppiä lisää niistä. Kaukoissa Raw oli oikein keskittynyt ja hyvin fokusoitunut, eli meidän fokusointitreenit oli tuottaneet tässä tulosta. Ihana huomata, miten kuvienkin kautta näkyy sen keskittyneisyys ohjaajaan, vaikka ympärillä tapahtuu koko ajan.
Kaukot. 

Yksilöliikkeistä viimeinen menossa..

Se oli siinä, yksilöliikkeiden viimeinen liike - loppuperusasento :)
Tää on muuten nätti perusasento
ja paikka aikas just siinä mihin olen sen halunnutkin!
Ja tästä kehästä poistuessa mieltä lämmitti erityisesti tuomarin kommentit "tämä oli tähän astisista päivän paras!" Voi miten hieno fiilis kokonaisuudessaan spacemanin kanssa tekemisestä. Tässä tokassa kehässä osasin itsekin jo hieman rentoutua ja nauttia. Jopa niin, että liikkuri joutui "komentelemaan" mua lähtöpaikalla, kun innostuin kisapalkkaamaan.. Hupsista, mut tuomari ei pitänyt tätä pahana, kerran antoi 10 kokonaisvaikutuksesta.

Sit viilennettiin ja tankattiin koiraa lisää ja odoteltiin tuntien ajan vielä paikkamakuita. Paikkamakuusta Raw nappasi vielä 10 viimeistelemään meidän AVO1 193,33 pisteeseen! Ja tällä pistemäärällä saavutettiin pronssia. Aika huisia :)
"olinks mä hyvä tänää?" mitä me seuraavaks tehdään? miks me tönötetään
tääl laatikon päällä?" -Spaceman
Hymy taisi olla kyllä hurjan herkässä tässä vaiheessa.. Mitä tähän voi sanoa? Me fiilistellään.. Tää pieni hetki, ennen kuin tartutaan niihin esille nousseisiin ja tuleviin ongelmiia - joiden kanssa taas puurretaan läpi kylmän talven - mut ei ihan vielä.. Nyt nautitaan tästä mielettömän hienosta fiiliksestä.
<3 Spaceman ja Fidzi,
-kaikkien noiden iloisuus ja rakkausgeenien alkulähde <3

Hiiden Haukkujen 2013 TOKO SM-joukkue
Marika&Raw (AVO), Hanna&Fidzi (EVL), Satu&Rhonda (AVO),
Saija&Voltti (EVL) ja Lilu&Teppo (AVO)
Koko joukkueen lopputulos oli 18./70. Koirakoiden suorituksiin mahtui harmittavia virheitä, mutta mikä tärkeämpää, niin myös loistavia onnistumisia ja hienoja suorituksia. llalla nautittiin sitten mökillä skumppaa ja grilliruokaa kera salaatin päivän kunniaksi. Koirat pääsi ansaitulle iltauinnille rankan kisapäivän päätteeksi.
Kyllä kelpasi uida niin koirien, kuin itsensäkin. Lopulta aika ihana paikka. Tuhannet kiirokset kaikille matkaseurasta ja ikimuistoisesta viikonlopusta. Kiitokset myös kaikille, jotka ovat meidän tokotaivalta tukeneet ja auttaneet tavalla tai toisella - Mahdollistaneet tämän kaiken. Nyt jatketaan yhä ylöspäin, on päiviä kun pudotaan kovaa ja korkeelta, mutta se kuuluu asiaan. Sitten noustaan taas uudestaan. Kiitos kaikille! Spacemanin tiimi kiittää ja kuittaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti