sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Voittajafiiliksin voittaja läpi ;)

Lauantaina jännityksestä ja kauhusta kalpeana suuntaisin Tervalammelle Rico kyydissä. Ensimmäinen voittajan koe odotti meitä ja edellisestä toko kokeesta kun oli aikaa jo lähes vuosi. Evl:n arvostelua katsellessa tuntui, että meidän osaamistaso ei tule riittämään tämän tuomarin  tiukan arvostelun alla 1-tulokseen mitenkään....

Lopulta päästiin kehään. Rico oli tosi rauhallinen ja paikalla makuuseen vein sen aika luottavaisin mielin. Näytti jo nukkuvan valmiiksi sivulla odotellessa.. No siitä ripeä maahanmeno ja sfinksinä se jäi sinne tuttuun tapaansa makaamaan. Nukkui melkein kun tultiin takaisin kehän laidalle, tuulen voimasta lähes lentoon lähtevä teltta sai sen sentään avaamaan silmät ;D Ylös nousi hieman huonosti ja puolittain, mutta riittävästi, että 10 siitä irtosi =) Oli kuulemma vilkaissut taakseen tuulessa lepattavia kehänauhoja ja muuten maannut siinä sfinksinä koko ajan.

Toisen ryhmän paikalla makuun aikaan kävin muistuttamassa seuraamispaikkaa, vähän leikkiä ja kylmää vettä niskaan ja menoksi! Seuraamisessa teki ihan hyvää työtä. Kerran kontakti tippui jostain syystä (?) hetkeksi, mutta palautui välittömästi. Juoksemaan lähtiessä pomppasi pari kertaa vähän korkeammat laukka askeleet, mutta tasoitti rytmin heti. Liikkeestä istuminen meni jees, mutta pienen rytmityksen saattelemana. Luoksetuloon lähdetäessä koira oli jotenkin tosi flegmaattinen ja olin iloinen, että seuraavana on jo seuraamista vauhdikkaampi liike (=mielekkäämpi liike Ricolle) Sinne tipahti maahan ja jäi makaamaan tattina. Pelkäsin, että en saa sitä liikkeelle (ei silllä, etteikö se tulisi, mutta voi ennakoida seuraavaa käskyä ja nousta niiltä jalansijoiltaan vain seisomaan.... fiksu koira.. ;0) -joten lisäsin kutsuun nimen ja hemmetti, se antoikin vähän liikaa potkua lähtöön ja lähti siis liian kovaa tulemaan, lisäksi arvion ensimmäisen pysähdyspaikan väärin ja valahti aika pitkälle. Toinen pysähdys tosi nätti ja kauniisti liike loppuun.

Ruutuun lähetys oli katsomoon/telttaan/toimitsijoihin päin. Lähti hyvin käskystä, loppumatkalla kaartoi aavistuksen, mutta meni suoraan ruutuun. Stop käskyllä kääntyi ihan hurjan tehokkaasti, normaali treeneissä olisi ollut sillä käskyn ajoituksella ruudun takanurkassa, mutta nyt näytti siltä, että oli aivan etureunalla. Hetken mietin ja yritin nähdä onko ruudussa kokonaan vai ei - päätin kuitenkin kokeilla antaa peruutus käskyn, etten vain nollaisi liikettä ja sehän pakitti myös näin pitkältä matkalta 2 askelta!! Sitten olin varma, että nyt on ainaki ruudussa ja liike kunnialla loppuun. Huh mikä pistepelastus, koira todella oli ollut liian lähellä ruudun etureunaa! Onneksi olen opettanut sen peruuttamaan..!!

Hyppynouto sujui hyvin. Pistemenetys koiran koskiessa tassulla mun varpaita.. Metalli meni myös hyvin, Hyvä Rico=) Ainoastaan luovutus asento edessä jäi vinoon, koska se pää on vinossa, kun pitää kantaa metallia.... ;D Tunnarikapuloille lähti hyvin, teki nättiä ja tarkkaa työtä, kovan haistelun päätteeksi lähti liikkuria ja tuomaria kohti viemään kapulaa, mutta tajusi pian, että vähän väärä suunta ;D Kauko-ohjauksessa ensimmäinen vaihto oli seiso ja nousi hyvin. Siitä istumaan edisti odotetusti vähän ja viimeisenä vaihtona seiso-maahan ja mitä minä tein?? Käskytin maahan käsimerkkeineen, kun piti käyttää eri käskyä ja eri käsimerkkiä, ettei taas edistäisi.. No ei se onneksi kovin paljon sieltä tullut. JA mikä parasta kokonaisvaikutus pisteet täysi 10. Tuomarit vaan tykkää kovasti Ricon tosikkomaisesta tyylistä työskennellä kehässä. Se ei kyllä mitään turhia tee ja aiheuttaa minulle lisää sydämen tykytystä, kun ei suostu hulluttemaan yhtään. Mut se on vaan niin töissä silloin.. Hassu koira <3

Pisteet siis:
Paikalla makuu 10
Seuraaminen 9
Istuminen 9
Luoksetulo 8,5
Ruutu 8
Hyppynouto 9
Metallinouto 9,5
Tunnari 9
Kaukot 8
Kokonaisvaikuta 10

Ja päivän saldona siis 284p 1-tulos ja luokkavoitto!! Hieno pieni kelpo<3 Tästä on hyvä jatkaa ja yritämme suunnata ajatukset agilityyn seuraavaksi tämän toko huuman keskellä =)

Kuva viimevuoden tokon sm kisoista ;) Meidän luokkana silloin Avo, Rico suorittamassa noutoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti