lauantai 24. syyskuuta 2011

Ne kulki oman tiensä ja niitä kieroon katsottiin..


"..Näki värejä siellä, missä muut vain harmaata, poimi kukkia sieltä missä oli vain kovaa maata..." Ne monen viikon treenit kaatosateessa, se epäonnistumisten tuottama epätoivo, se pelko kuninkuusluokasta ja huiman taitavista lyömättömistä kilpakumppaneista, se epävarmuus omalaatuisesta ruskeasta karvakorvasta - Ne kaikki oli tunnettava, koettava ja läpi kuljettava - jotta matkalta pystyi löytämään onnistumisia, tekemisen riemua ja luottamusta. Se kaikki vei meidät EVL:n ensimmäisessä kokeessa 1-tulokseen!! Kyllä, todella ton ruskean kopan sisään oli uponnut niin paljon dataa!! Ihan mieletöntä, mun pieni kelpii on saanut ensimmäisen 1-tuloksensa EVL:stä - tik.. tak...

Olihan siellä heikkojakin kohtia, mutta myös todella onnistuneita. Pisteitä saatiin kasaan 267.
Tuomarina kokeessa oli Carina Savander-Ranne.

Istuminen 10
Paikkamakuu 10 - Rico hoiti paikalla olot omaan tuttuun sfinksityyliinsä =)

Metalli 10 - Tuomari kyseli moneen otteeseen, haluanko todella pienen metallin, kun tämän kokoisen koiran voi olla vaikea ottaa se suuhun. Kyllä haluan :) ja hienosti meni -Tähän olen tosi tyytyväinen.

Tunnari 5 - Auts, nyt kyllä rankaistiin pientä kelpiitä ja kunnolla. Pureskelee - No comment, ei se pureskellut, mut pyörätti pari kertaa suussa ympäri, mutta okei - sai rankaistakin pisteissä, kun possu nappasi oikean, mutta tiputti ja tarkisti vielä loput kapulat...Hitto!!

Ruutu 8,5 - Rico teki hienoa työtä, mut kuka mokasi..? Arvata sopii, -joku sanoi merkillä stopin aivan liian myöhään, kun koira oli jo pysähtynyt.

Kaukot 5 - Oli tosi vaisu aloituspaikalla ja eipä noussut ensimmäisellä, vaik oli seisominen.. Eikä noussut myös maasta istumaan ensimmäisellä käskyllä - tää ei toimi, todellakaa ei toimi!! Olin jo mielessäni luovuttanut kahden vitosen jälkeen.. Mutta päätin tsempata koiran vuoksi..

Seuraaminen 7 - Tähän en ollut tyytyväinen. Aloitti ihan kivasti ja piti paikkansa, mutta hitaassa käynnissä sai jotain tosi vastustamattomia hajuja ja nuuhki ilmaa siinä sivussa =/ Skannaili  hetken myös naapurikehässä lentävää metallikapulaa ja kuunteli naapurikehän ruutu käskyä.. Joo, kivoja liikkeitä, paljon kivempia, kuin joku seuraaminen..Murr.. Itse sain myös tuomarilta kommenttia, että olen surkea kävelemään suoraan - I know, mut nähtävästi osa pistemenetyksistä mun kävelyn takia.

Luoksetulo 10 -Että mitä? Näin hyvinkö se meni -Tämäkö on täydellinen luoksetulo? Rico teki kyllä nätisti ja oli hyvin kuulolla, mutta että ihan oikeasti näin hyvin! :)

Z- 9 - Olin tyytyväinen, seuraamaan lähdöt vähän huonoja, mut kaikki jäävät teki oikein.

Ohjattu - 10 - Pysäytin nyt merkille paljon aiemmin ja jäikin vinoon niille jalansijoilleen, mutta haettava kapula oli onneksi oikealla, eli siellä minne päin Rico oli kuononsa suunnannut. Tosi jees. Tähä olin myös tyytyväinen.

Tuomarin loppukommentti: "Kokonaisuutena hyvää työskentelyä ja ohjaaja opettelee kävelemään suoraan :) "

Se on kyllä niin hassua vieläkin, kun Rico on niin omalaatuinen kehässä ja erilainen kuin moni muu koira siellä. Jotenkin mä vaan aina itse pidän meitä huonompina, kuin ne muut ja vertaan Ricon käyttäytymistä ja tapaa olla muiden koirien käytökseen ja mietin miten erilainen se onkaan. Olen aina niin häkeltynyt kun me, -jotka siis oikeasti ei osata mitään- päästään näihin suorituksiin. Aletaanko me sitten joskus olla niitä, jotka ihan oikeasti osaa? Ajatella me ollaan jo EVL:ssä, vaik ei osata mitään? Ehkä sit osataan jotain, kun ollaan oltu siellä pidemmän aikaa? Niin tai näin - Olen kuitenkin tyytyväinen tämän päivän saldoon ja toihan se myös meille Piirm Joukkue PRONSSIA :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti