perjantai 18. tammikuuta 2013

Dance with me

@ Hanna Toivola
Ei se seuraa - Raw tanssii mun kanssa. Siis myönnettäköön, että tähän sisältyi aikamoisia ei toivottuja loikkia.. Mutta kuva kertoo minulle enemmän kuin tuhat sanaa - minusta siitä paistaa niin paljon parempaa, kuin ne muutamat loikat ja johdattaa lopulliseen ajatukseen. Täydellinen seuraaminen on kuin tanssia. Koiran ja sinun liikkeet ovat yhtä - Kaikki on vaan niin kevyttä ja yhtenäistä. Ei kuljeta kilpaa. Koira tietää, että sinä viet ja se tulee mukana kevyesti tahtia mukaillen. Ehkä pitäis tehdä seuraamistreenejä musiikin tahdissa? Oman fiiliksen hakemista.

Nyt Raw:n kanssa tehdessä olen tajunnut sen, että Ricon seuraaminen ei tunnu tanssilta, vaikka kuinka haluaisin ja siksi se on ollut minulle saavuttamaton päämäärä. Onhan näissä koirissa eroa, katsotaan vaikka niiden perusasentoa:

@ Hanna Toivola
@ Hanna Toivola

Miten Rico saakin itsensä noin jalattomaksi ja sattuukohan Rawin niskoihin treenien jälkeen.. ;D?

Ja seuraaminen:

@Hanna Toivola
Rico näyttää vaan kulkevan mukana..

@Hanna Toivola

Mutta Raw.. Se vain tanssii.. :)

Niin ollaan me vähän tehty muutakin kuin seuraamista :D Mutta toivotaan, että treenien laatu korvaa määrän.  Raw:n kapulan pito ja sivulle hakeutuminen on mennyt huimasti eteenpäin. Vielä kun saatais  työstettyä kaunis nosto ilman kapulan tappamista.. Ruudun palatessa takaisin treeniohjelmaa, se aiheuttikin vähän päänvaivaa - mutta eilen hallilla saatin targetin avulla niin mallikkaita ruutuja, ettei mitään hätää :) Luoksetuloa stoppeja ollaan myös otettu "uutena" ja odotettavasti ennakointikin on astunut mukaan kuvioon.  Ricon tunnaria ollaan pyritty rauhoittamaan, treeni on vaikuttanut lupaavalta ja eilen hallilla saatiin myös onnistuneet toistot tehtyä. Pitää vain malttaa, jotta tämä kantaa vielä koemaiseen lähettämiseen saakka. Rico kanssa oli tarkoituksena työstää luoksetulostoppeja putken kautta, kuten Rawkin teki.. mutta päädyttiinkin työstämään sieltä putkesta kovaa kohti ohjaajaa tulemista. Ricon treeniin olisi ehdottomasti tarvittu kaksi putkea toinen mun takana, mutten viitsinyt alkaa virittelemään, kun treenaajia oli hallin täydeltä ja putken tekeminen varmaan nosti osan koirista kierroksia. Samalla tajusin, että voisin varioida tästä treenistä myös agilitya varten meille erittäin hyödyllisen. Tuo ohjaajaa kohti kovaa tuleminen, kun ei kuulu Ricon vahvuuksiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti