tiistai 1. tammikuuta 2013

Uutta kohti

Meidän vuosi vaihtui Nummelassa rakettien paukkeen keskellä. Brenda on niin onnellinen, kun se ei enää kuule kunnolla. Kaikki entinen pelko on pois. Ricon piti puolustaa kotia ensimmäisiltä isommilta paukuilta, kunnes se tajusi ihailla väriloistoa ikkunasta ;D Raw:n pelkäsin reagoivan paukkeeseen eniten, mutta eipä sitä juuri haitannut. Uteliaan kiinnostuneena hyppäsi katsomaan ja vuoden vaihtumisen aikaan veti luuta nassuun niin tuntella, ettei millään muulla ollut väliä. Oikein helpotti, koko lauma  selvinnee vuoden vaihtumisista jatkossakin ilman sen suurempia ongelmia.


Uusi vuosi tuonee mukanaan paljon uusia positiivisia asioita, mutta myös haasteita ja hankaluuksia. Mutta uskon vahvasti, että haasteidenkin takana siintää jotain parempaa. 
Katsotaan vielä näin uuden kynnyksellä kerran taaksepäin. Mitä tavoitteita olen kirjannut koirille viime vuodelle 2012.
Tavoitteet vuodelle 2012 - Rico
Agility - Tavoitteena saada lisää potkua ja vauhtia radoille(joka osittain johtuu ihan omasta ohjaamisetani ja liikumisesta). Esteosaaminen paremmalle tasolle. Eli kontaktit nopeiksi ja varmoiksi sekä kepeille parempi draivi. Tavoitteena parantaa/tehostaa koiran ohjaajan lähelle tulemista ja lisätä herkkyyttä. Kiva olisi saada Rixulaisesta valio ja myös hyppyradoilta sertejä olisi kiva vastaanottaa :o SM:iin osallistutaan ja siellä tavoitteena on tehdä ehjä oman tasoinen suoritus!

Ricosta tosin tuli valio heti tammikuussa. Hyppysertejä ei onni meille suonut.Agilityn tekeminen on jäänyt jotenkin viime vuonna "sivuun" Ricon kanssa. Kesä omistettiin toiselle lajille ja se näkyi myös syksyllä, ettei enää saatu hyvää otetta takaisin.
SM:iin osallistuttiin. Joukkerata oli ehjä suoritus (yksi rima) ja yksilöradallakin oli paljon hyvää, mutta harmittava yksi vajaa ohjaus, joka johti hylkäykseen.
Ensi vuoden SM:t nollat oli kuitenkin kasassa hyvin vähäisellä kisamäärällä 22.9.2012 Lohjan kisoissa. Rico on pitänyt agilitykisataukoa koko lokakuun, marraskuussa käytiin yhdet kisat ja joulukuu on ollut jälleen taukoa.

Vepe- Viennin "tyrkytys" & maalitolppien opetus. Viimeinen AVO1. VOI liikkeet kuntoon --> kokeisiin. Jos kohtalo suo niin niitä VOI1 riittävästi...
Viennin luovutusta saatiin työstettyä huimasti parempaa suuntaan. Maalitolppia työstettiin myös ja uskon, että päästiin parempaan ymmärrykseen niistä. AVO1 kuitattiin heti kesäkuussa täysin pistein ja ne kolme VOI1, jonka johdosta Ricosta tuli ensimmäisenä kelpienä FI VPVA ja samalla kolmoisvalio :)

TOKO - Olen ehkä luvannut Hannalle, että osallistutaan SM:iin.. Hitsi, mitä olen mennyt tekemään!! En ole ollenkaan vakuuttunut onko se lähelläkään hyvää ideaa.. :/ Mut juu, jos sinne päädytään, niin tavoitteena on tehdä mahdollisimman tasainen ja ehjä suoritus. Kokeissa tulen käymään ensi vuonna jokatapauksessa. Tavoitteena on tehdä ehjiä kisasuorituksia ja pitää koko paketti kasassa. Tavoitteena parantaa liikkeitä ja koiran häiriön sietokykyä.
Muistan tämän tuskan SM:istä.. Keväällä käytiin kokeessa 1-tuloksen arvoisesti. Liikkeet sujui suhteellisen mallikkaasti, mutta siirtymät ja odottamiset koira oli tosi veltto. Seuraaminen oli pahinta mitä saatoin kuvitella..
SM:ssä oltiin mukana. Selvittiin hyvin ja monet asiat onnistui, mutta mukaan mahtui pari ikävää nollausta. Vuoden aikana liikkeet on hajotettu motivaatioita haettaessa ja häiriönsietokyky ei vaan ota parantuakseen.

Niin ja käytiinhän me messarissa näyttelykehässä hakemassa ERI, sille VPVA:lle.. :)
BRENDA
Brendan tavoitteena on elää koko vuosi terveenä ja nauttia mummokoiran ihanasta elämästä!Brenda on viettänyt hyvin terveen vuoden, mitä oli vaikea uskoa vuosi sitten, jolloin luulin joutuvani luopumaan tuosta ihanasta mummosta. Mummo koiran kuulo lienee heikentenyt yhä entisestään. Sydän on kuitenkin kunnossa ja pojille järjestyksen pitäminen pitää mummon reippaana. On kuulemma oikein tomera ja päättäväinen täti! Ja mä väitän, että sen on niin hyvä olla, kuin se hymyilisi todella usein. Siitä näkyy niin erilainen ilo elämään ja olemiseen, kuin vuosi sitten. Miten onnellinen siitä olenkaan <3

Entäs vuonna 2013?

RICO
Agility - SM:iin osallistuminen. Yhteistyön ja tekemisen parantaminen. Suoritusten miettiminen koiran fysiikan mukaan parhaalle mahdolliselle tasolle. Oma liikkuminen. Mutta suurimpana: Tekemisen riemun löytäminen.
TOKO - Seuraamisen kasaan saaminen. Motivaation säilyttäminen. Pään kasassa pysyminen. Tekemisen haltuun ottaminen. Tunnarin mielentilan uudelleen rakentaminen. SM:t, mutta koiran on hallitava nuo osatekijät pystyäkseen osallistumaan arvokisoihin.
VEPE - Kaikkien liikkeiden tekemisen parantaminen, hukkuvapelon purkaminen (ellei talvi tee sitä mun puolesta) SM:t? - olisi mukavaa osallistua tämänkin lajin SM:iin edes kerran elämässään.. Mutta nähtäväksi jää, mihin kuntoon koira saadaan ja riittääkö tulokset.
Näyttelyt - Voidaan ehkä harkita, jotain pienempiä näyttelyitä.

BRENDA Mummokoiralle toivon paljon onnellisia, aurinkoisia ja terveitä päiviä <3

RAW
Alkuvuodesta 2012 meidän elämää ilahduttamaan muutti pieni Raw. Nyt Raw on jo vuoden ikäinen ja aloittaa jossain vaiheessa omalta osaltaan kisakenttien valloituksen.
Agility - Yhteistyön vahvistaminen. Esteosaaminen, perusasioiden vahvistaminen, herkkyyden ylläpitäminen. Jos kaikki etenee suunnitelmien mukaan niin aloitetaan varmaan kisaaminen vuoden 2013 aikana.
TOKO- Koeuran aloittaminen. SM joukkueeseen osallistuminen AVO- luokkaan. Asenteen, iloisuuden ja tekemisen meiningin ylläpitäminen. Pohjatöiden rakentaminen huolella.
VEPE - Jos voimaa ja halua riittää, niin treenataan ensi kesä monipuolisesti liikkeitä kevennettyinä kuitenkin, koska Raw on vielä ensi niin nuori ja kehittyvä - ja kuitenkin lajiin hyvin pienikokoinen koira. Mahdollisesti loppukesästä SOVE?
Näyttelyt - Voidaan harkita, jos sopivan lähellä on sopivan pieniä näyttelyitä sopivilla tuomareilla.. ;)

Paljon onnellisuutta, terveyttä, iloa ja aurinkoa tulevaan vuoteen! 
Nauttikaa elämästä ja koiristanne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti