tiistai 11. lokakuuta 2011

Otteita Ricon luonnetestin kuvauksesta

Tässä tuomareiden avaamia kommentteja tiivistettynä Rixulaisen testistä

Toimintakyky (+1 pieni) 
"Koira huomaa kelkan heti ja virittyy siitä. Menee kuitenkin nopeasti pieneen epävarmuuden tilaan ja alkaa väistämään kelkkaa. Jossain vaiheessa alkaa iso pyörä heittämään. Koira menee ohjaajan taakse. Ohjaajan mennessä kyykkyyn kelkan viereen uteliasuus, taisteluhalu ja ohjaajan turva vie koiraa eteenpäin ja se uskaltaa tulla haistelemaan. Koira ei kuitenkaan meinaa päästä yli kelkasta-> jää tuijottamaan kelkkaa. Pimeässä huoneessa halu edetä on kova, mutta siellä taas pikkuinen hermopaine ajaa ylitse,  ettei koira saa kunnolla kohdistettua ja tarvitaan apua. Yrittää liikkua ja hakea, mutta tulee ping pong efekti. Kantti ei riitä mennä syvemmälle yksin tutkimaan. Kaikkialla muuallakin, kuten hyökkäyksissä koira antaa periksi. Toimintakykyä on, mutta se on pieni."

Terävyys +1 pieni
"Kelkalla näkyy vähän terävyyttä, ensireaktiona karvat nousee pystyyn. Seinässä, terävyyden erikoiskokeessa ei suurempaa terävyysreaktiota näy. Seinässä tulee vaan pientä vaisua murinaa ja sitten koira antaa hyökkääjälle periksi. Hyökkääjän muuttaessa käytöstää fiksummaksi, koira antaa helposti käsitellä itseään."

Puolustushalu +1 pieni
"Hyökkäyksessä saadaan esille taas pieniä varoituksia, mutta aika nopeasti koira tuumaa, että mamma voi hoitaa häiriintyneet tyypit ja menee ohjaajan taakse."

Taisteluhalu +2 kohtuullinen
"Koira lähtee hyvin innokkaasti keppileikkiin mukaan. Vähän vahvistaessa käyttäytymistä saadaan oikein hyvää vetoa ja se pitääkin aika napakasti, jopa ohjaajakin lähtee rastin päältä liikkeelle ;) Ote ei silti ole missään kohtaa sellainen, et : ”tää on mun keppi!" Keppi pyörii suussa kun mopon kahva, mutta koira haluaa käyttää leukojaan ja lihaksiaan. Taisteluhalu näkyy myös tässä kun kelkka on pysähtynyt, niin koira alkaa härppimään sitä. Taisteluhalua voisi olla enemmänkin, mutta sitä on kuitenkin hyvin ja koira palkkaantuu taistelun kautta oikein hienosti."

Hermorakenne  +1 hieman rauhaton
"Koira kuormittuu aika voimakkaasti. Sillä nousee helposti niskakarvat pystyyn ja silloin tulee ylimääräistä säätöä, mutta riittävissä määrin se pystyy palautumaan, kun sille annetaan pieni hetki."


"Yleensä ottaen koirasta löytyy taistelutahtoa. Se on ihan reipas koira, paitsi sitten kun sitä alkaa huimaamaan ja sitä alkaa huimaamaan hyvin aikaisessa vaiheessa."

Kelpo otus, jota joskus vähän huimaa ;D Tunnistaako Ricon tästä kuvauksesta?

Kokonaisuudessaan:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti