lauantai 8. lokakuuta 2011

-Testattu-

Rixulainen on nyt sit virallisesti luonnetestattu. Olen ihan tyytyväinen, vaikka en tiennytkään oikein mitä osaan tältä koiruudelta odottaa- koska sen käytös vaihtelee tilanteiden mukaan laidasta laitaan, mikä tulikin myös testissä esiin. Ja onhan se tiedetty miten omanlaatuinen tämä kaveri on ;)
Muutamia yllätyksiä ja itselle odottamatonta tulkintaakin toki mahtui mukaan, niinkuin varmaan aina joka testissä :)

Rico oli oman tapansa mukaan hyvin avoin ja luoksepäästävä. Lähti leikkiin hyvin ja taisteli hyvin vieraan kanssa. Piti niin tiukan otteen kepistä hihnan kiristyessä, että mä jopa horjahdin paikoiltani ja murahteli enemmän kun mun kanssa leikkiessä - oho :)Tästä huolimatta se ei kuitenkaan purrut kunnolla koko suullaan - ..syvällä sisimmässään paimen kuitenkin samaan aikaan ;)

Kelkalla koiruus yllätti ja aloitti murinan ja haukkumisen yllättävän aikaisin. Pokka meinasi pettää, kun se murisi ihan tosissaan (Enpä ole tätäkään ennen tästä koirasta tiennyt) Siirtyi kylläkin mun taakse, ei ollut miestä seistä mamman rinnalla ;) Uskaltautui myös katsomaan itse kelkkaa, kun olin kyykyssä kelkan vieressä ja vähän yritti napsia hihoja ja pipoa.. Heh :D Takaisin kävellessä halusi käydä katsomassa ja haistelemassa kelkkaa vielä ja tuomari tulkitsi siitä, että ei päässyt kelkasta kunnolla yli vaan se jäi päälle - Vaikka itse olisin tulkinnut sen niin, että hetki sitten sai niin paljon kehuja, että halusi käydä uudestaan vähän katsomassa, jos sais lisää kehuja ja vaikka sen pipon retuutettavaksi..

Meitä kohti hyökkäävä ihminen sai taas murinaa, haukuntaa ja väistämistä aikaan, mutta hyökkääjän käytöksen muututtua muuttui Riconkin käytös. Hetken mietti antaako enää koskea itseensä, mutta oli pian taas oma luottavainen itsensä. Haalareita säikähti niin kovin, että hyppäsi suoraan mun jalkoja päin ja päästi kamalan huudon.. Auuu..!! Haalareista kulki tämän jälkeen ohi vain nuuhkaisten niitä. Tuomarin sanojen mukaan tämä ei jäänyt sitä vaivamaan.

Pimeä huone oli todellinen yllätys minulle. Koira tuli huoneeseen kuulemma tosi kovaa, mutta ei lähtenyt sokkeloiden läpi tulemaan mun luokse? Outoa - Se kuulosti liikkuvan huoneessa, mutta hengaili tuomareiden kanssa siinä huoneen etuosassa, eikä lähtenyt pujottelemaan sokkeloita läpi -Todella kummallista. Vasta usean kutsun jälkeen Rixulainen tuli luokse - Se kävi kyllä mun mielestä vilkaisemassa jossain vaiheessa, et siellä se mamma istuu nurkassa, mutta istukoot, mulle annetaan varmaan pian joku tärkeä tehtävä - Hassu koira. Sillä ei niinku jotenkin ollut ajatusta siitä, että mitä sen pitäisi tehdä. Odotin ja oletin sen tulevan välittömästi mun luokse. Tänään kuitenkin näin.

Seinässä yksin ei ollut halunnut puolustaa itseään enää ollenkaan. Taisi haukahtaa kerran ja arveli sen jälkeen, että: "et nyt viitsis tyyppi uhkailla mua.." oli kuitenkin aika coolisti, eikä yrittänyt paeta ja oli  jälleen avoin ja luoksepäästävä, kun hyökkääjän käytös muuttui.

Toimintakyky -1 pieni
Terävyys +1 pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Tempperamentti +1 Erittäin vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukausupelottomuus ++ Laukaisukokematon

Kokonaisuudessaan pisteitä 110 ja hyväksytty :)
(Tuomareina toimivat Sami Heikkilä ja Pirjo Ojala-Laine)

Yllättävää oli toimintakyky -1, Olisin ajatellut Ricon toimintakykyä kohtuulliseksi, mutta pimeän huone taisi laskea sen osuuden arvostelua. Ja tempperamentista "Erittäin vilkas" ei kyllä kuvaa tätä koiraa - Sanoisin paremminkin, että kohtuullisen vilkas? Tuomari sanoikin tästä kohdasta, että koira on esittänyt kokeen aikana tempperamenttia niin laidasta laitaan- käynyt kaikki kategoriat läpi, että tämä "erittäin vilkas" ei kuvaa sitä todellisuudessa kaikilla osuuksilla, mutta tässä arvostelulomakkeessa se on merkitty siihen, koska hermopaineen alla tempperamentti osuus luokitellaan erittäin vilkkaaksi ja taas tasapanoisemmassa tilanteessa koira ei ole enää niin vilkas.. Jotenkin näin se meni? Videot on varmaan katsottava vielä itse uudellen läpi, jotta paremmin näkee mitä siellä tapahtui ja miten se kommentti todellisuudessa meni. Ehkäpä vielä koostetta niistä luvasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti