lauantai 26. toukokuuta 2012

Treeni intoa

Kerrassaan treenin täyteinen viikko! Olen pakottanut itseni uurastamaan koneen äärellä ja työstämään ont:ia pala palalta hitaasti eteenpäin, mutta kun aurinko vaan paistaa - Niin voisin treenata ihan loputtomiin - uudestaan ja uudestaan.. Ricon kanssa on saatu kuumuudesta huolimatta ihan kelvollisia tokosuorituksia irti - Seuraamisessa on unohdettu tyystin tekniikka ja tilalle on astunut asenne ja kesto. En ole kertaakaan onnistunut tekemään seuraamista, jossa koira olisi ilman lisäapuja itsenäisesti työstänyt koko seuruun, mutta parempaan ollaan kai(?) menossa - Luulen saaneeni viestittyä sille, mitä oikein haluan ja odotan. Uusi seuraamisten palkkaustapa on myös tuonut potkua tekemiseen. Toivottavasti tämä tie kantaa pidempään meidän jalkojen alla. Virkamiehestä on irronnut jopa helteessä, häiriössä & nurtsilla hulluttelua tokoa tehdessä! Moni olisi kiukustunut koiralleen moisesta, mutta minä nauroin ja palkkasin - kyseessä kun on kuitenkin Rico :D

Raw on myös saanut käydä koko Riconkin lajivalikoiman läpi viikon aikana. Merkkiharjoittelussa siitä on kehittynyt vallan pätevä keilaaja - Merkit kumoon hinnalla millä hyvänsä, ei taida olla ihan idea selvillä vielä.. Mutta seuraamisessa se muistuttaa Fidziä niin paljon ja miten ihanaa on tehdä seuraamista koiran kanssa, joka tekee siitä niin kovin helppoa ja kevyttä! Saas nähdä tuleeko Raffista muutenkin kevyempi ohjattava. Keskiviikon Sonjan treeneissä  tuli taas todettua miten raskas ohjattava tuo mun kelpieni on.

No Raffilaisen liitelyt on menneet oikein mallikkaasti tähän saakka. Eilenkin ryhmätreeneissä oli 11 esteen ratapätkä ja mun piti palkkaa koiruus matkalla, mutten sitten malttanutkaan ja vallan mainiosti pikkumies treenin vetikin läpi :) Olin niin tyytyväinen siihen :)

Ja maanantaina Rico kävi antamassa uimaopetusta pikkubroidilleen ihan ensimmäisen kerran, ennen omia pelastustreenejään.  Raw oli siis veden varassa ensimmäistä kertaa elämässään. Aikamoista räpiköintiä homma näytti olevan, mutta kyllä kakara uskaltautui välillä ihan uimaan saakka ja se jopa näytti hetkittäin uimiselta.
Vettenpäälläliitoa?

Suunta ylöspäin!

No mutta sehän hetkittäin ihan uikin

Pieni on kaveri pelastusliivien takana, muttei se menoa haittaa!
Ricon mielestä illan pelastushommat oli paljon tärkeämpää tehtävää, kuin naskalin opettaminen ;o

5 kommenttia:

  1. Ihania kesäisiä kuvia!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) "vauvakin" pääsi kokeilemaan tulisiko siitäkin isona vepekoira ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos :) "vauvakin" pääsi kokeilemaan tulisiko siitäkin isona vepekoira ;)

    VastaaPoista
  4. Ei tainnyt Raw vettä säikkyä?

    VastaaPoista
  5. Juoksi ensin Ricon perässä sellaisilla loikilla niin syvälle, että vähän hämmästyi minne oli joutunut ja hetkeksi piti tulla rannalle sulattelemaan asiaa - kunnes taas paineli mukaan. Ei se hurjan kauas halunnut lähteä, mutta pieniä uintikierroksia teki ja tänään oli ilman isobroidin tukea toisen kerran "veden varassa" Kristan koirien kans. Mutta on se reipas, kun itsehän en ole vedessä ollut mukana/tukena ollenkaan :)

    VastaaPoista