sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Juhannuksia

Rentoa juhannusta vietetty kotona. Koirat on saanut treeniä, lenkkeillä, olla ja fiilistellä ja tietenkin uida!  Myös Brenda olisi saanut, mutta Bree keskittyi mieluummin tutkimaan kaikki lähipusikot ja antoi poikien hoitaa uimisen. Myös Raw oli lopulta niin reipas, että kävi hakemassa "niin vaikeasti vedessä liikkuvan" frisbeen tosi kaukaa ihan yksin ilman isobroidin tukea, kun oli ensin saanut kilpailla frisbeesta kelpoisen kanssa.
Perjantain treenittävien listalla oli agility ja maxien sm-kisojen finaaliradalta pätkittyä.  Tosi hyvä fiilis Ricon kanssa tekemisestä. Homma kulki ja oma liikkuminen kulki, kerrankin! Kiitos Hannalle, kun tsemppasi ja loi minuun taas uskoa omaan itseeni ja siihen, että minäkin pystyn ja ehdin. Raffi teki myös pätkiä tästä radasta. Ihan kivasti senkin kanssa sujui, mutta huomaa kyllä oman turhautumisen, kun treeni ei ole ihan sopiva koiralle. Nyt tarvittais kakaran kanssa suoraviivaista etenemistä sisältävä pätkä, että saadaan taas yhteistä tatsia hommaan! Ensi viikolla sitten.
Mutta Asenne - ISOlla A:lla- sillä on loistava!


Eipä käy kelpienkään asennetta moittiminen, ainakaa tämän kuvan perusteella?
Hullun kiilto silmissä?

Mikä kiilto näissä silmissä sitten onkaan?
Pieni suuri rankka rakas raakalainen <3
Lauantaina sitten oli tokon vuoro. Rixa teki seuruut Hannan kanssa ja päädyttiin siihen, että nyt lähdetään alusta rakentamaan sitä seuraamista. Lyhyitä pätkiä, paljon kehuja ja usein näitä.  Motivaatio takaisin ylös! Ja oi, että - meinasi ihan silmät kostua, kun katsoin Rixan tekemistä Hannan kanssa. Kun se sai paljon kehuja, niin miten asenne nousi heti huomattamasti paremmalle tasolle ja se oikeast työsti sydämestään häntä heiluen. Voi Rico <3 Ei se tahallaan tee huonoa seuraamista, se on koira joka niin tahtoo tehdä oikein, kun se vain on varma tekemästään. Rico sai hakea myös ruudun kukkulan takaa, jonka olinpaikan oli kylläkin selvästi nähnyt (muttei siis merkiltä nähnyt) - ja hienosti hakikin.

Raffilainen työsti vauhtinoutoja, kummallinen tapa sillä on helposti tarttua kapulan päihin. Pitänee kokeilla painavampaa ja jykevämpää kapulaa ja kokeilla miten kantaa sitä. Tehtiin myös merkkiä lelupalkalla ja alkaa aika kivasti fokusoida merkkiin, vähän hakemista välillä, muttei tainnut keilata ollenkaan! Ja seuraamisia. Näiden hauskojen liikkeiden myötä alkaa välillä hakea katsellaan merkkejä tms. kesken seuraamisen. Mutta kun lasta kiinnostaa kaikki tässä maailmassa! Välillä myös hämäännyn kakaran osaamisesta niin kovin, etten tajua auttaa sitä riittävästi, niin alkaa keulia seuraamisessa, koska yrittää nähdä mun kasvot paremmin :D

Sunnuntaina en enää oikein tiennyt, mitä sitä treenais. No aamulenkillä tehtiin Rixalle pitkästä aikaa helppo esine-etsintä ja pikkumiehen nenääkin availtiin samalla hommalla. Hienosti vetivät. Päivän ratoksi Ricolle pikatokot motivaatioseuraamisen merkeissä kotipihalla ja sehän jatkoi eilistä hyvää linjaa tässä! Pitihän sitten Ra ottaa myös pieneen seuruu treeniin ja se teki musta eilistä paremmin. Blondikin osasi auttaa pikkukoiraa vähän enemmän. Illalla sitten pikapikaa agilitykentälle tekemään Raw:lle  kontaktitreeni. Hienosti pikkumies veti osuutensa.

Ja tästä suoraan kaatosateen saattelemana hiomaan vepeä. Kiitos superpaljon Sinille kun suostui tulemaan sateeseen hiomaan pikkujuttuja :) Ricon viennin palautusta otettiin ihan urakalla ja saatiin koira kerran kääntymäänkin paatilta kohti rantaa, kun ei tullut vastaanottoa riittävän ajoissa, joka siis oli ihan  tarkoituksen mukaista. Tämä jää kyllä työn alle kesäksi edelleen. Haluan, että koiran ei tarvi olla epävarma tässä tilanteessa mitä sen kuuluu tehdä.  Vienneissä on kyllä paljon muutakin hiottavaa, kuten paluu..  Voi olla, että hyvällä tuurilla kokeisiin päästään tänä kesänä vielä, mutta voi olla, että apukäskyjä on vaan vielä tän kesän pakko käyttää. Se niistä satasista sitten...  Tehtiin lopuksi myös rantautumistreeni ilman mua. Ikäänkuin oman veneen hakuna, mutta sillä erotuksella, että vene ja blondi jäi kellumaan ulapalle, koiran uidessa rantaan. Tosi varman oloisena Rico veti rantaan kohti eväitään. Voi mun pieni, se ehkä saadaan sittenkin menemään rantaan ilman mua joku päivä!

Paraisten vepekokeesta 6.6.2012 oma veneen haun maalintulon jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti