sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Jokainen hetki kadulla voi olla ainoa, Ainoa johon kannattaa tarttua

Perjantain hallitreenit Rawn kanssa ja kaikki tuntui pitkästä aikaa niin toimivalta. Tai no ei nyt ihan kaikki teknisesti, mutta yhdessä tekeminen oli taas läsnä - Ja se jos mikä on meille kaikki! Ruutua otettiin jokunen toisto muutamasta metristä. En saanut millään omilla taputuksilla koiraa riittävän taakse ruutuun, mutta onneksi saatiin aputaputtaja ja heti alkoi sujumaan. Tästä tulee vielä hyvä! Onneksi heittopalkat on pidetty pannassa muutenkin. Nyt vaan ei saa yhtään omalla toiminnallaan sietää sitä pyörimistä, vaan sen pitää olla napakymppi. Seuraamista tehtiin nyt remmin ja ihan imutuksen kanssa. Joo, pää alkaa palautua omalle paikalleen, mutta vaatii työtä. Tosin parempi taitaisi olla saada koko koiruus hiukka taaemmas ja pää hiukan alemmas, mutta siinäpä se onkin miten se sinne buutataan.. Nyt ajatus on vetää kroppa eteen ja kuono kohti taivasta. Tätä jos lähtee purkamaan, niin edessä on käytännössä ihan nollasta opettaminen ja vanhat opitut tavat nostaa päätään niin helposti.

Mutta kaukot.. Voi ne kaukot! Palkka kumollaan oleville agilitypöydän jaloille - pois silmistä. Ehkä 4-5m matkaa ja wau - ei nyt täydellistä settiä tehty, mut se teki vaihtoja ajatuksella pysyn täällä paikoillani, enkä ammu mutsin syliin!! Eikä hallihäiriöstä huolimatta jumpannut omiaan, vaan pystyi suoritumaan myös viiveistä! Aivan loistavan upean hienoa! Mä olen niin ylpeä Spacemanista! Tähän olikin hyvä lopettaa.

Lauantaina Rico joutui luopumaan agilitytreeneistään pikkubroidin tanssitreenien vuoksi. Se saattoi olla vähän kiukkuinen, mutta samaan aikaan se ilkkui broidin moiselle harrastukselle. Avaruuskaveri taas on kuin luotu tanssahtelemaan. Tai no siitäkin voi olla montaa mieltä, mutta kivaa meillä ainakin oli! Ilmoitin Rawn siis neljän kerran tanssikurssille. On se vaan hassun hauska pieni eläin, kun se on niin tohkeissaan noista tempuista. Ensimmäisellä kerralla käytiin läpi joitain temppuja mitä voisi koiralle opettaa, jalkojen pujotteluja, pyörimisiä, vadilla seisomista, etupää + takapää, ohjaajan ympäri kiertämistä ja peruuttamista. Sillä tavalla ihan mukava aloitus, että kaikkiin näihin oli jo jonkinlainen tatsi ja tehty vähän, tosin vaikeammat variaatioit vaatii hieman treeniä ja olemassa olevat on selkeämmin saatava yhdistettyä käskyihin. Spacemanillä meni hiukkasen jutut aina sekaisin. Yksi opeteltava asia oli myös seisomaan nouseminen niin, että etupää on paikoillaan. Hhm..Koirani tuntien, taidan ottaa sen ohjelmistoon hiukkasen myöhemmin - koska nyt jos alan säätää sitä, kun on juuri opittu tekemään kaukoja takapää paikoillaan, niin taidan saada sanoa kaukoille hei hei! Tarvitaan vielä lisää varmuutta kaukoihin, niin sitten uskalletaan laajentaa skaalaa ;) Jonkun muun koiran kanssa kaiken voisi pistää kauniisti sekaisin heti ja nyt, mut ei Raw kans ;) Muutenkin tämä on meille nyt vähän kuin agilityn korvike, mutta tässä vaiheessa ainakin enemmän koiran aktivointimielessä. Katsotaan kuinka pitkälle se meidät vie.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti