lauantai 14. kesäkuuta 2014

MM-tiimin leiri


Viime viikonloppuna oltiin MM-tiimin leirillä Oripäässä. Lastattiin Hannan kanssa Volvo huolella ja harkiten, jotta saatiin kaikki tarpeellinen (ja tarpeeton..) mukaan ;) Reissuun lähti Rawn ja Fidzin lisäksi Rico ja Zap. Zap sai oman yksiön takapenkiltä, mutta muut saivat tyytyä matkustamaan takaluukussa. On niiden kanssa vaan niin helppo matkustaa. Kaikki sulassa sovussa. Mökkimajoitus varattiin sattumanvaraisesti ja se pääsi yllättämään kyllä positiivisesti! Mökissä oli tilaa, noh.. ihan riittämiin. Pieni lampi suoraan edessä ja muutenkin kaikki kohdallaan ;) Hyvää seuraa, sauna,  hyvää ruokaa, uinti (jäätävässä!) lammessa.Leirin teemana oli SM:iin valmistavat kehätreenit. Treeni tulikin tarpeeseen ja avasi taas silmiä näkemään SM:ien kannalta puutteita ja treenittäviä kohteita. Rawn kanssa töitä teetti koiran saaminen ruutuun kerralla, jos ruutu oli keskellä kenttää ja mieli oli jossain muualla - häiriökartoissa, hypyssä tms. Äitinsä poika..;)  Työstettävää on myös selvästi yhä koemaisten seuruiden aloituksissa ja seuraamisen oman tempon löytämisestä, jotta koiran olisi helpompi työstää rennosti.  Muut liikkeet taisiki sujua aika kivasti, jopa luoksari oli vallan hieno ja mitä nyt Spacemän singahti jonnekin maata kiertävälle radalle ohjatussa, mut jos ei vielä ihan osaa ;) Mutta se tunnari.. Se on tuottanut hieman pään vaivaa. Leirin jälkeen oli pakko hommata Strongholdit koko sakille nyt ihan kaiken varalta, etten vaan pyytäisi mitään, mihin nenä ei meinaa pystyä.

Torstaina käytiin Helsingin suunnalla tekemässä ruudun kanssa treeniä laajalla isolla kentällä ja kappas vaan, kävikin niin, että koira flänkkäsi ja väisti häiriökartiot, laukut ja ihmiset. Treenattiin sitten sitä, että menee häiriöistä läpi suoraan ruutuun, eikä flänkkäile - kyllä punaiset kortit silmissä vaan villkkuu, kun katsoo tota menoa :D Lisäksi metallia kiertoina, häiriösettiä seuruuseen ja etsittiin mun askellusta täyskäännöksiin. Löytyikin tasapainoisempi tapa kääntyä.

Mua on pitkään ärsyttänyt Rawn tapa nojautua pois päin minusta "valmis" sanasta, mutta olen ajatellut pian pääseväni siitä eroon (toivossa on hyvä elää ;)) Mutta nyt ajattelin pelaa vähän "valmis-leikkiä" ennen SM:iä, katsotaan muuttuuko nojautumissuunta tämän myötä ;) Aloitukset on muutenkin olleet niitä haasteellisia ja treeneissä olen saanut parempia aikaiseksi. Mietin, että mikä ihme niissä mättää koetilanteissa. Luulen, että babysittaan koiraa ihan liikaa kokeissa aloituksissa ja se lakkaa olemasta itse aktiivinen. Treenitilanteessa valmistelu on vähäisempää ja vastuu jää koiralle. Toki myös koetilanteiden viiveet voi olla osa tekijä, treenissä ei meinaa malttaa tehdä niitä..

Tunnarin kanssa olen myös käynyt pientä pohdintaa asenteesta ja luulen, että kokeillaan saada hessuhopomaiseen asenteeseen hieman kiinalaista mukaan. Eli nyt olen tehnyt liikkeestä niin kovin rennon, että menee jopa liian takki auki työskentelemättä tunnareille. Tämä "kiinalainen"termi taas tulee Jessicalta. Ruutu treenissä Rawn mielentilaa avattiin ja Jessica kuvaili sitä liian jännittynyttä mielentilaa, sillä että Rawn tekee ihan kiinalaissilmin töitä. Tästä on jäänyt mulle nyt tämä "kiinalainen" termi käyttöön. Mutta välimallia Hessuhoposta ja kiinaisesta hakusessa tunnareille. Katsotaan miten homma edistyy.


Rico pääsi myös tämän viikonlopun kunniaksi kokeilemaan ihan uutta lajia MEJÄä. Saas nähdä, riittääkö aika tähän puuhaan. Ricon mielestä tää olis varmaan ihan parhautta, itsenäistä metsätyöskentelyä. Iso  kiitos Lauralle, että päästiin kokeilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti