sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Motivaatiokrapula

"Motivaatio on psyykkinen tila, jonka mukaan määräytyy mitä ja millä vireydellä yksilö kulloinkin tekee. Motivaatio muodostuu erillisistä haluista ja tarpeista. Hyvin motivoitunut yksilö toimii tehokkaasti ja suhtautuu tekemiseensä positiivisesti."

"Krapula johtuu keskushermoston yliärsytystilaan joutumisesta"

"Krapula ehkä enemmänkin elämän muista murheista ja päätöksistä? Niin, siis lauantai kului Vapun motivointikoulutuksessa ja nyt päivän jälkeen olo oli kuin pahimmassakin krapulassa, kummallista ja outoa suorastaan. Liikaa ulkoilmaa, palelemista, stressiä (niistä muista asioista..), väsymystä, päänsärkyä, ajattelemista ja sen pureskelemista? Mut eikös toi krapula seuraa usein mukavaa iltaa - okei, ei kai ne aina ni-iin mukavia ole, -mut usein kai voidaan olettaa niiden olevan? No joka tapauksessa antoisa päivä motivointikoulutusta ja päälle sen seuraukset - krapula? Mitähän nykysin seuraa sitten siitä normaalista krapulan aiheuttajasta..? Jääköön tältäkin viikonlopulta testaamatta..

Mut siis juu, paljon pieniä ajatuksen sirpaleita.  Paljon myös tuttua asiaa, jota oli taas hyödyllistä muistutella mieleen. Kuinkas sitä sokaistuukaan arkeen ja haluaa oikoa asioita, mutta kun ei nämä karvaiset ole koskaan automaatteja - saadakseen jotain on tehtävä töitä, niin koiran kuin omistajankin. Taas ties monennenko kerran muistutus siitä, ettei mitään saa ilmaiseksi.

Paljon eri harrastusvaihtoehtoja pyörii mielessä ja lauantain jälkeen treeniajatuksia. Nyt haluaisi kokeilla paljon ja kaikkea. Pää on vaan jotenkin niin pyörällä tämän kaiken muun sotkun keskellä, ei oikein osaa tarttua mihinkään tai viedä mitään eteenpäin - elää vaan jotenkin päivä kerrallaan, joo hyvähän sekin kai on, mutta oman mielenterveytensä kunnossa pitämiseksi pitäisi näköjään rakentaa enemmän tulevaan.. Siis niinku pidemmällä tähtäimellä. Nyt on vaan jotenkin niin väsynyt, ei vaan jaksa.. Ehkäpä tämä tästä taas aikanaan, kun saataisiin potilaskin taas kuntoon, mutta se vie oman aikansa. Viikko on kuitenkin onneksi jo takana leikkauksen jälkeistä elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti