lauantai 12. toukokuuta 2012

Omalaatuiset, niin Ainutlaatuiset

Juuri kun Raw  oikein urakalla kokeili mun hermoja - Niin sitten se päätti loistaa aluevalmennuksessa. Se oli niin vallan pätevä, että sen seuraavaa ratatreeniä vaikeutettiin ja hienosti tyyppi veti senkin läpi. Se oli taitavampi, kuin osasin odottaakaan! Paljonhan tässä on vielä matkaa edessä, mutta miten hienolta pienet asiat ja onnistumiset aina tuntuvatkaan. Torstaina tuntui olevan kaikki niin hyvässä tasapainossa vielä. Raw irtosi hyvin ja jarrut toimi myös tehokkaasti - Kerrassaan loistava pikku otus <3

Tänään sitten heräsin tokokoe aamuun ja teki mieli painaa pää tyynyyn takaisin. Olin jotenkin varma siitä, että tänään on se päivä, kun Ricon ykköstulos putki katkeaa. Eikä jännittänyt edes yhtään. Omituista? No kyllä se jännityskin sieltä löysi lopulta tiensä perille, mutta kehässä minua ei juurikaan jännittänyt normaaliin verrattuna - Todella omituista..

Kokeen tuomarina toimi Hannele Pörsti ja päivästä tuli kerrassaan historiallinen meille. Lopputuloksena 300,5 pistettä, luokkavoitto ja KP! Ensimmäisen kerran rikottiin tuo maaginen 300 raja ja taisipa olla ensimmäinen EVL voitto meille. Rico on kyllä niin omalaatuinen koira - Sanat ei juuri nyt pysty kuvailemaan. Siltikin samaan aikaan se on niin ainutlaatuinen otus <3

Aloitettiin ryhmässä istumisella - 10
ja paikkamakuu perään - 10
Eipä niissä mitään tavallisuudesta poikkeavaa ollut, vaikka ehdinkin jo miettiä, että eipä olla näitäkään hetkeen tehty.

Seuraavan osion aloitti:
Seuraaminen - 7,5
Homma alkoi hyvin, mutta hajosi taas jatkuttuaan liian pitkään(?) herra kelpien mielestä. Alkoi katsella muualle ja haahuli ihan missä sattuu! Tämän jos saisi joskus toimimaan, niin oltais otettu iso askel eteenpäin meidän tokouralla.. *Huokaus..* Koira osaa kyllä, mutta kun sen sais kestämään ja tekemään loppuun saakka.
Luoksetulo  - 9
Nätti ja stopit toimi hyvin, vauhti oli hyvä. Hiukan seisominen valahti- siitä ansaittu pistemenetys.
Ruutu - 10
Merkki perussettiä, hieman löysä - vain välietappina. Ruutuun haki kaarevalla linjalla ja olin varma, että meni sivusta sisään, mutta hakin etukulmasta - huh! Seuraamaan tulo oli aika kiva Ricolta :)

Sitten seuraava setti:
Ohjattu -10
Jälleen veltto merkki ja kääntyi eri suuntaan kuin normaalisti (Onneksi niitäkin tuli treenattua joskus talvella, vaikka ajattelin, ettei koskaan kyllä jää noin päin.. ) Hyvä haku ja palautus, eteen istuminen vaan vino, muttei pisteitä siitä tuomari rokottanut.
Metalli - 10
Kapula tuntui tosi kylmältä mun käsiin, mutten ehtinyt sanoa mitään, kun liike jo alkoi. Olisi vaan heti pitänyt avata suunsa ja kysyä saanko lämmittää kapulaa hetken. -No en ehtinyt ja ajattelin, että menkööt - niinhän siinä sitten kävi, että koira lähti hyvin ja yritti kovin ottaa kapulaa suuhun, mutta hemmetin kylmältähän se tuntui. Kysyi minulta apua, mutta oma-aloitteisesti nappasi sen ällötyksen kuitenkin lopulta mukaan ja toi moitteetta perille saakka. Kai tuomarikin tunsi myötätuntoa kylmää metallia kantanutta kelpiparkaa kohtaan, kun ei halunnut moisesta pisteitä rokottaa? Tässäkin aavistuksen vino luovutus.
Tunnari - 10
Nätisti työsti ja reippaasti lähti tuomaan oikean löydettyään. Vähän paranteli otetta matkalla, mutta ei tuomarimme mielestä sitten kuitenkaan liikaa.
Kaukot - 8
Ensimmäiseen nousuun tuplakäsky. Aavistuksen edisti s-i vaihdossa ja s-m veti takasia vähän alleen, mutta muuten työsti kaikki, vaikka raskas olikin. Mutta olen erittäin tyytyväinen tähän, että  Rico selvisi tästä sille vaikemmasta liikkeestä näinkin hyvin :)

Viimeisessä setissä olikin enää jäljellä
Z - 10
Tähän oli koe niin mukava lopettaa. Olin tosi tyytyväinen koiraan! Ennen kehään menoa leikittiin ja suoraan leikistä meidät huudettiin kehään - Joten koira oli juuri sopivassa moodissa? Kaikki jäävät onnistui ja seuraamisiakin työsti hyvin - Jipii!! :) Vaikka tätähän me tehtiin viime viikolla muutamaan otteeseen ja pilkottiin se niin pieniin osiin, etten joskus edes tajunnut, että Z:ssa voi palkata noin pieniä palasia.

Kun ton seuraamisen saisi toimiaan ja noi pienet viilaukset palautuksissa.. Saatoin jopa saada tästä kokeesta ainakin hetkellisesti lisää treenimotivaatiota niiden työstämiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti