sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Kaksi makaroonia

Keskiviikko menikin sitten tokoillen ja torstai ja vähän perjantaikin ja lauantai ja tänäänkin olis tokotreenit ja koska mun koirilla oli vapaata..? No viime lauantaina.. Juuri kun olis miettinyt, että Raw:llakin pitää muistaa pitää se yksi vapaapäivä ainakin, että oppisi hyväksymään myös tekemättömyyden ja että Rico tarvitsee mielellään kaksi vapaata, niin toimii paremmin.. No Raw:n keskiviikko olikin oikeastaan vapaa. Me tehtiin vain kahden minuutin seuraamistreeni - jossa me kompuroitiin toistemme jalkoihin.. Viime aikoina seuraaminen on ottanut minusta niskalenkin. Rico edistää ja sen pää vaan roikkuu. Raw edistää, poikittaa ja on oikea herra hakkarainen selaiten sinne tänne ja tuonne ja tietämättä missä sen kuuluu olla. Ja minä vaan taaperran niiden kanssa sokeana eteenpäin. Rico on nyt saanut käydä useammin porukan kanssa treenaamassa, mutta sille on lähinnä haettu iloista mieltä, eikä niinkään tekniikkaa, kun taas Raw on jäänyt enemmän oman onnensa nojaa. Sen kanssa pitäisi tehdä paljon enemmän valvovien silmien alla.

Lauantaina ajettiin Piikkiöön Lentsun oppiin ja nostettiin kissa pöydälle. Raw pääsi ensimmäisen setin aikana tekemään noutoa ja sitä seuraamista. Ensin näytettiin meidän tapponouto ja saatiin noutoon hyviä jatkotreenivinkkejä, joissa koira "ohjautuu" tekemään oikein ilman, että mun tarvitsee pelätä latistavani sen asennetta. Sitten se mun kriisiliike - Seuraaminen. Hyvä ajatus kädestä häivyttämiseen oli vienyt meidät ojasta allikkoon. Nythän se pikkubeecee keuli, edisti ja kiertyi mun eteen. Ja mitä oli tapahtunut ohjaajalle? No se taas yritti omalla kropallaan ohjata pikkubeeceetä oikealle paikalla. Kaksi makaroonia siinä yhdessä käveltiin ja yritettiin tehdä seuraamista! Voi, miten vaikeaa voikaan olla suorassa suoraan käveleminen, kun itse ei tiedä yhtään mitä koira tekee. Välillä en ollut yhtään varma tuleeko se edes mun mukana.. Eli apusilmiä tarvitaan, jotka kertoo koska on hyvä hetki palkata.

Ruokailun jälkeen tehtiin paikalla makuu ja siinä ei mitään valittamista. Pitäisi muistaa vaan tehdä myös niitä lyhyitä ja yllättäviä ja häiriötä. Sitten käytiin läpi Ricon ahdistuksia. Kaukoja ihmismassan keskellä ja vapautuksia taakse kietoon - Tosi hyvä juttu, mutta ei ainakaan tänään ahdistus lieventynyt. Pystyy tekemään, mutta jää vähän vajaaksi, kuin anteeksi pyytäen hiljaisilta tuijottavilta ihmisiltä olemassa oloaan. Myös Rico teki seuraamispätkän, jossa nyt ei mitään ihmeellistä, vähän edistää. Pää on aika raskas (mun mielipide). Paljon pieniä hyviä ajatuksia.

Päivän päätteeksi tehtiin vielä kaikkien koirien kanssa Ruudut, kehään tulot ja jotain vapaavalintaista liikkuroitua tai häiriköityä. Hauska ja antoisa päivä jälleen. Ajattelemista omaan tekemiseen. Ja mahdollisesti tasapeli seuraamisen kanssa. Seuraaminen 1 - Minä 1. Nyt yritetään ottaa yliote jälleen moisesta kriisiliikkeestä me "Team kieroon kävelijät" :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti